روستای لاویج از توابع شهرستان نور در استان مازندران واقع شده است که ارتفاعات البرز اطراف آن را محصاره کرده اند. این منطقه طبیعت بکر و چشم اندازهای بی‌ نظیری را در دل خود جای داده است که از جمله آن می توان آب گرم لاویج و آبشار بلند آن اشاره کرد که هرساله هزاران گردشگر داخلی و خارجی از اقصی نقاط جهان را به سمت خود می کشاند.

روستای لاویج در فصول گرم سال دارای آب و هوای بسیار مطبوع و دل چسب است که در کنار طبیعت سرسبز شما را غرق در زیبایی خود می کند. تنوع گیاهی در روستای لاویج بسیار بالاست و زمانی که شما وارد روستا می شوید، فقط درخت و گونه های گیاهی زیبا می بینید؛ گویی درختان شما را در آغوش می کشند. سایه درختان و مه، طبیعتی مثال زدنی را در لاویج به وجود آورده است.

جنگل لاویج در فصول مختلف سال رنگی نو به خود می گیرند و لباس عوض می کند. بهاربا شکوفه‌های سفید، تابستان یکسره سبز و پاییز هزار رنگ آن از جاذبه‌های جالب و طبیعی آن به شمار می‌رود.

جادبه های دیدنی لاویج

آب گرم لاویج

یکی از جاذبه های گردشگری لاویج چشمه آب گرم آن است که در دامنه های کوه های لاویج از دل زمین می جوشد. چشمه آب گرم لاویج خاصیت درمانی دارد و با توجه به املاح و شرایطی که دارا هستند، سبب درمان بسیار از بیماری های پوستی، دردهای عضلانی و همینطور میکروب زایی در بدن می شوند.

نکته ی جالبی و قابل توجهی در مورد استفاده از این چشمه آب گرم وجود دارد این است که در یک ساعت استراحت در آب ۴۰ درجه با نیم ساعت پیاده روی نیز برابر است. این روش برای افردای که نمی توانند تحرک چندانی داشته باشند نیز به کار برده می شود. آب گرم لاویج در کنار بازار اصلی آن قرار گرفته است و در اطراف چندین سوئیت برای استراحت گردشگران در نظر گرفته شده است که خدمات خوبی را در در اختیار گردشگران قرار می دهند.

بازار سنتی لاویج

بازار محلی لاویج بزرگ نیست، ولی سنتی است و زیبا و در بدو ورود نظر شما را جلب می‌کند. زنان ومردان روستایی دست فروش، کشاورزان بومی در اکثر روزها برای تامین مایحتاج زندگی در این بازارسنتی وهفتگی محصولات خود را قیمت مناسب دراختیار خریداران دهند. بازدید از این بازار جزو جدایی ناپذیر برنامه سفر به روستای لاویج است؛ دیدن پرندگان زنده مانند اردک و مرغ وخروس که برای فروش به بازار آورده شده‌اند یا دست‌فروش‌هایی که سعی می‌کنند با لهجه شیرین شمالی خود مشتریان را برای خرید خوراکی‌های محلی یا صنایع‌دستی وسوسه کنند؛ برای هر کسی می‌تواند جالب باشد. هیچ فردی نیست که دوست نداشته باشد در این بازارها بچرخد و خوراکی‌های خوشمزه را که معمولا فرآورده‌های زیتون، انواع ترشیجات و مرباجات هستند، مزه مزه کند. همچنین بازار سنتی لاویج بهترین مکان برای خرید ماهی شمال محسوب می شود.

آبشار لاویج

در مسیر جاده چمستان به لاويج و بعد از پارک کشپل شهرستان نور  بین روستاهای کالج و دینکوه و در امتداد رودخانه و آب معدني لاويج واقع شده است. آبشار زیبایی خودنمایی می کند که با نام “حرم او” شناخته می شود. این آبشار آبی زلال دارد و روح را زنده می کند.  اين آبشار داراي امکانات تفريحي و سياحتي بوده و آب خنک و گوارايي دارد و وجه تسميه آن نيز مرقد مطهر امامزاده اي است که آب چشمه از نزديکي آن و از ارتفاعات سوردار جاري مي گردد.   رودخانه لاويج به طول 38 کيلومتر از دامنه هاي شمالي کوه گرک سرچشمه گرفته و به نام رودخانه کياکلا رو به شمال و در ميان جنگل سرازير مي شود.

جنگل های انبوه لاویج

جنگل‌های لاویج از تنوع زیاد گونه‌های گیاهی و درختان گوناگون برخوردار است و در هر ناحیه آن چشمه سارانی از دل زمین به بیرون می‌جوشد. رویش گیاهان و شکوفه‌های درختان در فصل بهار و تابستان همراه با عطر گل ‌های وحشی و گیاهان معطر و خوشبو و چمن زارهای انبوه از گل‌ های بهاری این منطقه را برای پرورش زنبور عسل و زنبورداری مساعد ساخته است. به علاوه پارک جنگلی کشپل ۱۵ کیلومتر از روستای لاویج فاصله دارد و در ابتدای جاده آسفالتی لاویج در محور چمستان به آمل واقع شده است که جذابیت های سفر به این منطقه را دو چندان کرده است.

فیل سنگی روستای لاویج

قطعه سنگ بزرگی در مرکز روستای لاویج قرار گرفته است که توجه گردشگران را به خود جلب کرده است. این قطعه سنگ که براثر فرسایش طبیعی به شکل فیل نشسته شده است، یک جاذبه گردشگری زیبا را بوجود آورده است. داستان های و باورهای مختلفی از سوی مردم بومی درباره این فیل سنگی نقل می شود.

قله نسا روستای لاویج

یکی از جاذبه های گردشگری روستای دیزنکلا قلعه ی تاریخی نسا است که در قسمت شمالی روستا قرار گرفته است. این قلعه در گذشته محل سکونت و حکم رانی دست نشاندگان آل زیار در این منطقه بوده است.

مسیر دسترسی به روستای لاویج

روستای لاویج روستای ییلاقی لاویج در فاصله 35 کیلومتری از شهر ستان نور در بین دره‌های جنگلی و زیبای البرز واقع شده است. در زمان ورود به چمستان از غرب یک مسیر آسفالت قرار گرفته است و با عبور از پارک جنگلی کشپل به لاویج ختم می‌شود.