امروز قصد داریم به یکی از زیباترین مناطق ایران، روستای فیبلند در استان مازندران سفر کنیم. نام این منطقه در اصل فلبند است. فل در گویش مازندرانی به معنای خستگی و بند هم به معنای بند آمدن و نتوانستن است. علت این نامگذاری ارتفاع بالای این روستا است. روستای فیلبند 2700 متر با سطح دریا فاصله دارد و به دلیل نزدیکی به قله اندوار و حصین بن به بام مازندران مشهور است. روستا برفراز ابرها واقع شده است و زمانی که شما در بالای این قله ها بایستید، چشم انداز خیره کننده ای مواجه می شوید. هنگامی که ابر و مه وجود نداشته باشد، می توان از این روستا به تماشای مناظر اطراف پرداخت که در نوع خود بی نظیر است. از سقف های شیروانی کلبه هایش گرفته تا آبشار، رودخانه و درختان بلندش این روستا را به منطقه گردشگری بی نظیری برای لذت بردن در میان طبیعتی منحصر به فرد تبدیل کرده است.
سوژه های عکاسی
مجموعه ای زیبای که پیش رو دارید، نمونه های شگفت انگیز و رویایی از انواع عکس طبیعت شمال ایران می باشد، که تماشای هر یک از این تصاویر گویای خلقت زیبای خداوند می باشد و حس آرامش و روح زندگی را به بیننده القا می نمایید. در کنار این منظره طلوع و غروب آفتاب از فراز کوه ها و جنگل ها در روستا به قدری تماشایی است که تصاویر شگفت انگیزی را در دوربین شما ثبت می کند.
صعود به قله فیلبند
ییلاق زیبای فیلبند بر فراز ابرهاست اما باز هم می توان بالاتر رفت جایی که قله حصین بن قرار دارد. در مسیر چشمه های خوبی قرار دارد و مناظر بی نظیری از جنگلهای پایین دست و البته کوه دماوند می توان مشاهده کرد. در مسیر استحراحتگاه های مختلفی در نظر گرفته شده است که می توانید در این محل قدری استراحت کنید و انرژی از دست رفته تان را دوباره به دست آورید.
ویژگی جالب این مسیر این است که از طبیعت سبز شمال وارد مراتع و جنگلهای زیبای الیمستان و لهاش می شویم . این جنگل مه آلود می تواند تجربه ای متفاوت از جنگل نوردی را برای تان رقم بزند. این جنگل محل رویش گیاهی به نام “الیما” است که در اردیبهشت می روید و به همین دلیل نام الیمستان می شناسند.
همچنین مسیر دیگر برای صعود به قله فیلبند فاصله آن تا امامزاده قاسم و روستا و جنگل الیمستان است. در ابتدا باید خود را به امامزاده قاسم برسانید، سپس با پای پیاده به سمت جنگلی تماشایی به راه بیفتیم که درختان سر به فلک کشیده اش خودشان را از دور به ما نشان می دهند. می توانید به قلب جنگل بزنید و در آن پیش بروید تا به دشت ها و مراتع سرسبز برسید. زیبایی های طبیعت در اینجا تمام نمی شوند و هر لحظه بر تعداد آنها افزوده می شود. مقبره امامزاده قاسم یک مکان مقدس برای افراد بومی به شمار می آید و کوهنوردان برای اقامت های شبانه در اطراف آن چادر می زنند.
دوچرخه سواری در روستای فیلبند
برخی علاقه مندان به دوچرخه سواری، فیلبند را به عنوان مقصدی متفاوت برای این فعالیت انتخاب می کنند. در اینجا امکاناتی برای اجاره دوچرخه وجود ندارد و افراد با دوچرخه های خودشان به این مکان می آیند، از دل جنگل عبور می کنند و یا راهی مسیرهای کوهستانی می شوند.
بهترین زمان سفر و آب و هوای روستای فیلبند
روستای فیلبند در بهار و تابستان پذیرای هزاران گردشگر می شود و به همین علت خانه های محلی و ویلایی آن در این دو فصل مملو از جمعیت است و شما یک سفر بهیادماندنی را تجربه خواهید کرد. در صورتی هم که کمپبنگ نیز در فصل های گرم سال در اطراف روستا امکان پذیر است. اما در هر صورت و در هر فصل هوای شب روستای فیلبند بسیار سرد است.
در فصول گرم که هوای روستا بسیار مطلوب است و در شب نسیم خنکی می وزد و احساس بسیار لذت بخشی را به شما هدیه می دهد. در این فصول چشم انداز بی نظیر ابرها و هوای پاک روستا، شما را از فکر گرمای هوای شهرتان در فصل تابستان خارج می کند. در فصل پاییز و زمستان هوای روستا بسیار سرد است به همین علت در فصل این دو فصل گردشگران کم تری خود را به این منطقه می رسانند. میتوان گفت نزدیک به هفت ماه سال همه جاپوشیده از برف است و سرمای طاقت فرصایی همه جا را فرا می گیرد. بسیاری از توریست ها فیلبند را با نام روستای چهار فصل می شناسند.، چرا که می توانید در یک روز بهاری هم باران، تگرگ و برف را تجربه کنید و هم از رنگین کمان و آفتاب و هوای صاف لذت برد.
مسیر دسترسی به روستا
روستای فیلبند در جنوب غربی شهرستان بابل، از جنوب به روستای ورزنه و نشل، از جنوب شرقی به روستای شیخ موسی و از شمال به روستای سنگ چال ختم می شود. اگر از تهران حرکت می کنید بعد از حدودا ۱۴۰ کیلومتر از فرعی فیبلد به سمت روستا حرکت کنید. کیفیت این جاده خیلی تعریفی ندارد نیست اما مسیر کوتاه است و حدود ۳۰ کیلومتر از جاده هراز تا این ییلاق بیشتر فاصله نیست. در مسیر رسیدن به فیلبند با چشم انداز هایی بکری قرار دارد، تا جایی که شما را غرق در زیبایی خود می کند.
از جمله این چشم اندازها می توان به چشمه های کوچک و بزرگ اشاره کرد که یکی از مشهورترین آن ها چشمه لار است. این چشمه دارای اماح معدنی بسیار خوبی است که برای برطرف کردن دردهای کلیه مناسب است.
راه مال روی نیز برای رسیدن به این روستا در نظر گرفته شده است که از روستای دیوا حدود 30 کیلومتر فاصله دارد.