در هر گوشه از کشور عزیزمان جلوه گر خاصی از فرهنگ و تاریخ و طبیعت زیبا و چشم نواز به نمایش درآمده است. این بار قصد داریم به استان مازندران به شهر نوشهر برویم تا یکی از زیباترین روستاهای ایران‌مان را بازدید کنیم. روستای کندلوس نوشهر ترکیبی از تمدن غنی پارسی به همراه طبیعت زیبا را در دل خود جای داده است و سکونت گاه‌های آن با قدمت 4000 ساله ارزش باستانی و طبیعی را یک جا در یک مکان جمع شده است. براساس یافته‌ های باستان شناسان، پیشینه تاریخی روستای کندلوس به هزاره سوم قبل از میلاد می‌ رسد. این روستا شاهد تمدن‌ های گوناگون در ادوار مختلف تاریخی بوده و نشانه‌ هایی از تمدن قبل از میلاد، تمدن ایران قبل از اسلام و تمدن ایران در آن جای گرفته است.

دیدنی های کندلوس

روستای کندلوس مملو از جاذبه های گردشگری تاریخی و فرهنگی زیادی است که شما را غرق در زیبایی خود می کند.

  1. معماری شگفت انگیز روستا

معماری روستای کندلوس در نوع خود بی نظیر است. در هنگام ورود به این روستا پیاده روهای سنگ‌فرش شده، خانه‌های چوبی و دیواره‌هایی کاه گلی نظرتان را به خود جلب خواهد کرد. سقف خانه‌های کندلوس سفالی و برای جلوگیری از نفوذ آب برف و باران به صورت لت کوبی ساخته شده‌اند. روستای پلکانی و خانه هایی با معماری بومی شمال این منطقه تصویری بسیار دیدنی را به شما ارائه می دهد. جالب است بدانید در روستای کندلوس علاوه بر خانه هایی با معماری قدیمی، خانه‌های ویلایی جدیدی نیز وجود دارند که نمای مدرن و شیکی داشته و به نوعی نمای ظاهری روستا را کمی مدرنیته کرده است.

  1. طبیعت بکر

 خطه ای سبز با جاذبه هایی تماشایی و شگفت انگیز که در میان دامنه البرز مرکزی یکی از متفاوت ترین مناطق طبیعی کشور را پدید آورده است. در این منطقه رودخانه کندلوس و دره زانوس قرار گرفته است که گوه های مختلفی جانوری و گیاهی را در دل خود جای داده است. روستایی که برای طبیعت دوستان و سفرهای طبیعت گردی مقصد عالی با ویژگی های منحصر به فرد است. اما دلیل دیگری هم باعث علاقه به طبیعت کندلوس می‌شود: کشف جاهایی جدید و دست نخورده که پای کمتر کسی به آنها باز شده و چهره‌شان به وسیله انسان‌ها دگرگون و امروزی نشده است.

  1. آبشار کندلوس

یکی دیگر از دیدنی های فوق العاده روستای کندلوس، آبشار منحصر به فرد آن است که در بین جنگل های در هم تنیده محاصره شده است. فاصله این آبشار تا روستا حدود 5 کیلومتر است و جذابیت بازدید از روستا را دو چندان کرده است.  آب از ارتفاع بلند سرازیر می شود. با شدت به صخره های سخت می خورد و هر قطره اش به هزاران ذره تبدیل می شد. در کنار آبشار بودن در گرمای تابستان یکی از لذت بخش ترین سفرها در کشور ماست هر چند اگر هم بلندترین آبشار ایران نباشد، یکی از بلندترین آبشار استان مازندران است و بهترین فرصت برای خارج شدن از زندگی ماشینی و شلوغ باشد.

  1. موزه گیاهان دارویی

موزه گیاهان دارویی کندلوس در مجموعه ای 10 هزار هکتاری قرار گرفته است و بیش از 250 گونه گیاهی ژنتیکی را به تصویر می‌ کشد. این موزه زنده از رویشگاه‌های گوناگون ایران نظیر کوهستانی البرز و زاگرس، جنگلی خزری و بیابان‌ها تشکیل شده است. علاوه بر آن در این باغ قطعات تخصصی نظیر گیاهان دارویی و صنعتی، آربراتوم، گیاهان پیاز دار ایران و باغ میوه ایرانی و همچنین قطعات آموزشی ـ نمایشی شامل باغ‌های سنگی و صخره‌ای، باغ‌های نمایشی، آبشار‌ها و دریاچه‌ها وجود دارد. جالب است بدانید محصولات موزه گیاهان دارویی کندلوس نه فقط در کشورمان، بلکه به سایر کشورها نظیر کشورهای اروپایی و چند کشور آسیایی همانند ژاپن صادر می شود.

  1. آرامگاه امام ‌زاده فضل و فاضل

در بخشی از روستا آرامگاه فضل و فاضل با ساختمانی کوچک و ایوانی چوبی دیده می‌شود که معماری سنتی دارد. قدمت آرامگاه به قرن دهم و يازدهم هجري باز مي گردد. بناي ساده بقعه با ديوارهايي از لاشه سنگ حدود ۱۰۰ متر مربع مساحت دارد و فاقد آثار معماري و هنري قابل توجه است. این بنا به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است.

  1. موزه مردم شناسی

اولین موزه مردم شناسی جهان در این روستا واقع شده است که هدف اصلی آن معرفی فرهنگ و تمدن روستای کندلوس است. این موزه توسط دکتر علی اصغر جهانگیری تاسیس شده است و در آن آثار ارزشمندی همچون اشیای مربوط به هزاره دوم قبل از میلاد تا دوره قاجاریه به نمایش گذاشته درآمده است.

  1. دیو چشمه

دیو چشمه در فاصله کمی از روستا قرار دارد، فقط کافیست ۵۰ کیلومتری از نوشهر دور شوید تا با دیدن چشمه ای جذاب زلال غافلگیر شوید. این چشمه زیبا و پر جاذبه به دلیل آب بسیار زیاد و زلال اهالی منطقه را به خود جذب کرده است. در کنار چشمه استراحتگاه های مختلفی در نظر گرفته شده است و مهمان‌ها و مسافران می‌توانند چند ساعت در آن به استراحت بپردازند. برای گذر از دیو چشمه تنها لازم است از پل رودخانه چالوس وارد جاده آسفالته کجور می شوید و بعد از 24 کیلومتر چشمه را در میان چشم اندازهایی سرسبز مشاهده خواهید کرد.

  1. سوژه های عکاسی خاص

اگر علاقه مند به عکاسی و و به دنبال سوژه های زیبا برای عکاسی هستید، سفر به روستای کندلوس را در برنامه های سفر خود قرار دهید. زمانی که به این شهر سفر می‌کنید زیبای که پیش رو دارید که تماشای هر یک از این تصاویر گویای و حس آرامش و روح زندگی را به بیننده القا می نمایید. در کنار طبیعت بی بدیل کوچه‌های پر پیچ و خم روستا به همراه معماری سنتی بهانه ای عالی برای ثبت تصاویر است.

آب و هوای روستای کندلوس و بهترین زمان سفر

در این منطقه در اکثر مواقع سال باران می‌بارد و هوای آن شرجی است به خاطر شرجی بودن و وجود دریا تو پاییز و زمستون به ندرت برف می‌بارد. بهترین فصل هم برای مسافرت فصل بهار، تابستان و اوایل پاییز است که آب و هوای خنک و آفتاب معتدل و زیبا و منظره های سرسبزی داره و همچنین به خاطر معتدل بودن هوا زمان خوبی برای گذراندن تفریحات و بازردید از جاذبه‌ های گردشگری است.

اقامت در روستای کندلوس

در روستای کندلوس اقامت‌گاه‌های مختلفی درنظر گرفته شده است که خدمات مناسبی را در اختیار مسافران و گردشگران قرار می‌دهند.

غذاهای سنتی روستای کندلوس

چشیدن طعم و مزه غذاهای سنتی شمال کشور برای تمام مسافران و گردشگرانی که به این منطقه سفر می کنند یکی از بهترین و لذت‌بخش‌ترین قسمت‌های سفر است. بدون شک خورشت آلو یا همان مرغ و آلوی مازندرانی مشهورترین غذای سنتی کندلوس است، همچنین در هنگام سفر به این منطقه کدو پلو، آغوز مسما و همچنین نازخاتون را در لیست برنامه غذایی خود قرار دهید.